روش های خالص سازی گلیسیرین | |
تعداد صفحات | ۲۰ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۳۲ Mb |
روش های خالص سازی گلیسیرین
در این قسمت پروژه با موضوع روش های خالص سازی گلیسیرین به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
پالایش گلیسیرین خام به یک ماده شیمیایی خالص، ارزش آن را برای مصرف در صنایع مختلف افزایش می دهد. گلیسیرین به عنوان یک بلوک ساختمانی برای بسیاری از واکنش ها و کاربردهای شیمیایی به کار برده می شود. در حال حاضر کاربردهای صنعتی و استفاده روزانه زیادی از گلیسیرین وجود دارد که این کاربردها در زمینه های مختلف مانند پزشکی، دارویی، غذا، لوازم آرایشی و بهداشتی (صابون و خمیر دندان)، پلاستی سایزرها، لوازم آرایشی و روانکاری در تولید کاغذ، صنعت نساجی، پوشش سطحی و جوهر چاپ است. گلیسیرین همچنین به طور گسترده ای در تولید چند نوع پلیمر به عنوان یک محصول جانبی تولید گلیسیرین استفاده می شود. شکل ۱ توزیع مصرف گلیسیرین در محصولات و صنایع مختلف را نشان می دهد. اساسا، اهمیت گلیسیرین از طریق کاربرد آن در زمینه های کلیدی مانند لوازم آرایشی، مواد غذایی و محصولات دارویی مشهود است. گلیسیرین مصرفی در تولید این محصولات نیاز به کیفیت و خلوص بالا دارد.
شکل ۱: توزیع مصرف گلیسیرین در محصولات و صنایع مختلف
از آنجاییکه گلیسیرین خام در شرایط ناخالص دارای ارزش و مصرف کمتری در مقایسه با گلیسیرین تصفیه شده است، معمولا تصفیه آن قبل از مصارف دیگر مورد نیاز است. فن آوری های تصفیه و پالایش در حال حاضر به عنوان یک روش موثر برای خالص سازی گلیسیرین خام استفاده می شوند.
گلیسیرین
گلیسیرین که به نام “گلیسیرول” و “۱و۲و۳- پروپان ترى ال” نیز شناخته می شود ساده ترین الكل تری هیدریک دارای فرمول CH2OH-CHOH-CH2OH است که به عنوان حلال و یا ماده حد واسط در تولید مواد شیمیایی مختلف به کار می رود. وزن مولکولی آن ۰۹/۹۲ می باشد، در دمای ۲۹۰ درجه سانتی گراد و در فشار ۱ اتمسفر می جوشد و در دمای ۹/۱۷ ذوب می شود و دارای سنگینی ویژه ۶۲/۱ و وزن مولکولی ۰۹/۹۲ می باشد، در شرایط جوی زیر ۱۰۰ درجه سانتی گراد پایدار است.
گلیسیرین انواع اسیدهای میوه ، نمکهایی مثل سولفات پتاسیم ، نیترات پتاسیم ، سولفات نقره و غیره را در خود حل می کند. گلیسیرین ، شکر و صمغ را نمی تواند حل کند. اما به راحتی با شیره و یا لعاب مخلوط می شود و می تواند بوی انواع بخارات روغنی را جذب کند. گلیسیرین به هر نسبتی در آب و اتانول حل می شود. اما در حلالهای آلی مانند کلروفرم ، اتر ، بنزن و… حل نمی شود. بیشتر ترکیباتی که در آب یا الکل حل نمی شوند، در گلیسیرین محلول هستند.
نام گلیسرول زمانی به کار میرود که ماده خالص شیمیایی مد نظر باشد و به فرآورده های تجاری، گلیسیرین می گویند که این ماده به طور وسیع در طبیعت یافت می شود. گلیسرین به دو شیوه طبیعی و سنتزی تولید می گردد. کیفیت و موارد کاربرد گلیسیرین تولیدی با درجه خلوص مشابه از دو روش فوق تفاوت چندانی با هم ندارد. گلیسیرین طبیعی از پساب واحدهای صابون سازی و یا از تجزیه روغن های گیاهی یا حیوانی تولید می گردد و گلیسیرین سنتزی از اپی کلروهیدرین یا پروپیلن اکسید و یا اکرولئین تولید می گردد که این مواد اولیه نیز با استفاده از پروپیلن تولید می شوند.
مصرف عمده گلیسیرین در تولید محصولات آرایشی، بهداشتی، داروئی و تولید رزین های الکید است ولی صنایع دیگری نیز مصرف کننده آن هستند. گلیسیرین در داخل کشور تولید می گردد و کمبود آن از طریق واردات تأمین می شود. وقتی از سازندگان صابون در مورد مرغوبیت محصولاتشان سوال شود، معمولا به استفاده از گلیسیرین در ترکیب صابونشان اشاره میکنند. گلیسیرین یک مایع با قدرت بالای جذب رطوبت است. یعنی با استفاده از صابونهای گلیسیرینه پوست دست شما خشک نمی شود. از گلیسیرین بطور گسترده در تهیه انواع کرمهای لوسیونها و وسایل بهداشتی و آرایشی استفاده میشود. صابونهای گلیسیرینی معمولا شفاف هستند. ترکیبات نرم کننده گلیسیرین دار معمولا با جذب رطوبت هوا باعث نرمی پوست می شوند.
موارد مصرف
از گلیسیرین در صنایع مختلف استفاده های فراوانی می شود. در صابون سازی، برای تولید صابون های شفاف در صنایع بهداشتی و آرایشی و از گلیسیرین خالص در داروسازی استفاده می شود. در ساخت مواد منفجره مثل نیتروگلیسیرین، برای روغن کاری ابزارها و تاسیسات فلزی و نیز برای جلوگیری از یخ بستن جکهای هیدرولیکی از گلیسیرین استفاده می شود. گلیسیرین در صنایع غذایی، داروئی، بهداشتی و زیبایی کاربرد دارد. چون خاصیت نم گیری دارد و در بسته بندی محصولاتی چون تنباکو، پوشش شیرینی در قنادی، کرم پوست و خمیر دندان کاربرد دارد.
در پزشکی به عنوان ملین و به علت نرم کننده در محصولات زیبایی به کار می رود. یکی از مصارف عمده آن در تولید نیتروگلیسیرین و دینامیت می باشد. گلیسیرین در حالت عادی خاصیت سمی ندارد. گلیسیرین هر گاه با مواد اکسید کننده قوی مثل پرمنگنات پتاسیم یا کلرات پتاسیم برخورد کند قابل انفجار می شود. در هنگام کار بار گلیسیرین باید مراقب بود تا سطح زمین و پله ها در اثر ریخته شدن آن چرب نگردند. ترکیبات این ماده نظیر گلیسیرین دی استات یا اسید گلیسروفسفریک در تماسهای پوستی باعث قرمزی و تورم پوست میشوند. مواجهه با ترکیباتی چون گلیسیرین مونو استئارات یا گلیسیرین تری استات خطرات عمده ای ایجاد نمی کند.
در تولید صابون آرایشی به ویژه صابون گلیسیرینه، گلیسیرین به میزان کم مصرف می گردد و باعث ایجاد بوی خوشایند و افزایش خواص مرطوب کنندگی پوست می شود. گلیسیرین در تولید خمیر دندان و دهان شویه نیز مصرف میشود. در فرمول خمیر دندان، گلیسیرین می تواند جایگزین سوربیتول شود و این امر باعث مزه بهتر و قدرت حلالیت بیشتر آن می شود.
گلیسیرین به عنوان حلال در فرمول برخی از رنگ ها و اسانس های خوراکی مصرف می گردد. در این نوع مصارف، گلیسیرین با سوربیتول و پروپیلن گلیکول قابل جایگزینی است.
فهرست عناوین
مقدمه
گلیسیرین
موارد مصرف
خواص گلیسیرین
روش های تولید گلیسیرین
تولید گلیسرول از پروپیلن
هیرولیز چربی ها
تولید گلسیرین در فرآیند تولید بیودیزل
خالص سازی گلیسیرین
تکنولوژی خالص سازی گلیسیرین
خنثی سازی
حذف متانول
خالص سازی و پالایش
تقطیر خلا
جاذب تبادل یونی
جذب با استفاده از کربن فعال
فن آوری جداسازی غشاء
کاربرد تکنولوژی جداسازی غشا در پالایش گلیسیرین
چشم انداز پالایش گلیسیرین با استفاده از تکنولوژی غشاء
روش های خالص سازی گلیسیرین | |
تعداد صفحات | ۲۰ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۳۲ Mb |