تولید گاز سنتز (گازی سازی) از زیست توده و لجن | |
تعداد صفحات | ۳۷ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۸۲۳ Kb |
تولید گاز سنتز (گازی سازی) از زیست توده و لجن
در این قسمت پروژه با موضوع تولید گاز سنتز (گازی سازی) از زیست توده و لجن به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
یکی از اصلی ترین مشکلهای کشورهای صنعتی دفع مناسب حجم زیادی از لجن فاضلاب تولیدی از واحد تصفیه پساب است [۱]. با توجه به گزارشهای کشورها و اتحادیه اروپا میزان لجن فاضلاب تولیدی واحدها و تجهیزات تصفیه آب افزایش خواهد یافت [۲]. برای مثال میزان تولید لجن خشک در انگلستان یک میلیون مترمکعب در سال در سوئیس ۴٫۲ میلیون مترمکعب در سال، در آلمان ۵۰ میلیون مترمکعب در سال و در سنگاپور ۱۷۰۰۰۰ متر مکعب در سال است [۳].
در واحدهای تصفیه پساب میزان قابل توجهی لجن تولید میشود که نیازمند مدیریت دقیق و امن زیست محیطی به همراه استراتژیهای دفع برای جلوگیری از خطرات زیست محیطی ثانویه میباشد [۲]؛ بنابراین واحدهای تصفیه پساب چالش جدید مدیریتی را نشان میدهد؛ که برای دفع و مدیریت پسماندها چندین راه حل رضایت بخش به ماننـد تولیـد انرژی یا تبدیل به مواد با ارزش افزوده پیشنهاد میشود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد.
از سوی دیگر افزایش تقاضا برای مصرف سوخت و به موازات آن افزایش میزان تولید سوختهای فسیلی منجر به انتشار بیشتر گازهای گلخانه ای و به طبع افزایش میزان گرمایش زمین شده است [۲]. برای مثال مصرف انرژی جهان در قرن گذشته افزایش ۱۷ برابری داشته و انتشار CO، CO2، SO2 و NO حاصل از احتراق سوخت فسیلی عامل اصلی آلودگی جوی بوده است [۴]. شناسایی منابع تجدید پذیر از سوخت و روشهای جدید تولید انرژی کـه به صورت بالقوه دارای کربن طبیعی، باشد میزان توجهات زیادی را در دهه های اخیر به خود جلب کرده است [۲].
برای زیست توده با توجه به زمینه ی مورد بررسی و کارکرد آن تعاریف متفاوتی وجود .دارد از نظر زیستی زیست توده به ماده ای گفته میشود که مقدار ماده زنده در یک زیستگاه داده شده که به صورت وزن ارگانیسمها در واحد سطح و یا به عنوان حجم ارگانیسم ها در واحد حجم زیستگاه بیان میشود؛ اما اگر از دیدگاه تولید انرژی به زیست توده نگریسته شود، تعریف به صورت مواد آلی قابل بازیافت مانند، چوب محصولات کشاورزی یا زباله ها و زباله های شهری که میتواند به سوخت تبدیل شود و بنابراین به عنوان یک منبع انرژی بالقوه در نظر گرفته می شود زیست توده میتواند به طور مستقیم یا به سوختهای زیستی مانند اتانول متان و گاز سنتز تبدیل شود [۵] تغییر می کند.
از نظر اتحادیه اروپا زیست توده به کسر زیست تخریب پذیر از محصولات زباله و باقی مانده های کشاورزی از جمله) مواد گیاهی و حیوانی جنگلداری و صنایع وابسته و همچنین بخش زیست تخریب از زبالههای صنعتی و شهری اطلاق میشود [۶].
۲-۲- سهم زیست توده در میان انرژیها
سوختهای حاصل از زیست توده حدود ۵ درصد از انرژی اولیه مورد استفاده در ایالات متحده را در سال ۲۰۱۶ فراهم کرده است از این ۵ درصد حدود ۴۸ درصد از این زیست سوختها عمدتاً اتانول بود ۴۱ درصد از چوب و زیست توده های حاصل از چوب بوده و حدود ۱۱ درصد از زیست توده های زباله های شهری بوده است [۷]. بر اساس این نمودار میزان تولید برق با استفاده از زیست توده در سال ۲۰۱۷ حدود ۶۴ میلیون مگاوات ساعت بوده است. در سال ۲۰۱۷ از بین انرژیهای تجدیدپذیر تنها منابع آب باد و خورشید تولید بیشتری از زیست توده داشته اند [۸].
لجنها را میتوان زیر مجموعه ای از زیست توده ها دانست لجن فاضلاب اشاره به مواد باقی مانده نیمه جامد است که به عنوان یک محصول جانبی در هنگام تصفیه فاضلاب صنعتی یا شهری تولید میشود. زیست جامدها اصطلاحی است که اغلب در توصیف و توضیح استفاده مجدد از جامدات فاضلاب پس از تصفیه لجن فاضلاب بکار برده می شود. زیست جامدها را میتوان به عنوان مواد جامد فاضلاب آلی تعریف کرد که میتواند پس از فرآیندهای ثبات مانند هضم بیهوازی و کمپوست مجدداً استفاده شود [۹].
لجن فاضلاب معمولاً داری آلودگیهایی میباشد که میتوان در چهار دسته: بیماری زاها، میکرو آلودگیها فلزات سنگین و اجزا خطرناک شیمیایی دسته بندی کرد. در عملیات پردازش معمولاً درصد این موارد دستخوش تغییر میشود اما بسته به شرایط بعد از تصفیه و پردازش و شرایط نگهداری مقدار موارد فوق امکان تغییر را دارا هستند.
فهرست عناوین
۱- مقدمه
۲- زیست توده و لجن
۱-۲- زیست توده
۲-۲- سهم زیست توده در میان انرژیها
۳-۲- لجن
۴-۲- روشهای ایجاد ارزش افزوده از لجن
۵-۲- روشهای ایجاد انرژی از لجن
۳- فرآیندهای ترموشیمیایی
۱-۳- احتراق
۲-۳- گازیسیون
۳-۳- پیرولیز
۴-۳- مایع سازی
۴- فرآیندهای بیوشیمیایی یا بیولوژیکی
۱-۴- تخمیر
۲-۴- هضم بی هوازی
۳-۴- استخراج مکانیکی
۵- گازیسیون
۶- گازیسیون با آب فوق بحرانی
۷- انواع کاتالیزور
۱-۷- زغال فعال
۲-۷- فلزات انتقالی
۱-۲-۷- کاتالیزورهای بدون ساپورت
۲-۲-۷- کاتالیزورهای ساپورت دار
۳-۷- اکسید فلزی
۸- معرفی گازهای تولید شده در فرایند گازیسیون
۱-۸- متان
۲-۸- هیدروژن
۳-۸- کربن دی اکسید
۴-۸- کربن مونوکسید
مراجع
تولید گاز سنتز (گازی سازی) از زیست توده و لجن | |
تعداد صفحات | ۳۷ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۸۲۳ Kb |