رابطه نرخ ارز و سیاست های پولی | |
تعداد صفحات | ۴۵ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱۵۴ kb |
رابطه نرخ ارز و سیاست های پولی
در این قسمت تحقیق رابطه نرخ ارز و سیاست های پولی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
در زمینه نرخ ارز مطالعات و تحقیقاتی صورت گرفته که می توان به دو دوره قبل و بعد از شناورسازی نرخ ارز در کشورهای عمده صنعتی(فروپاشی قرار داد برتون- وودز۱۹۷۰)، تقسیم کرد. در دوره قبل از سال ۱۹۷۰ بدلیل نطام نرخ ارز ثابت، نرخ ارز به عنوان یک متغیر برونزا در نظر گرفته می شود. اما در دوره بعد از آن با شناور شدن نظام نرخ ارز، مطالعاتی و نظریه های در مورد نرخ ارز و عوامل تاثیرگذار بر آن صورت گرفته است. که باعث شد نرخ ارز به عنوان یک متغیرکلیدی و مهم اقتصادی در سیاستگذاری های دولت(سیاست پولی، مالی،…) به آن توجه خاصی شود. که در این فصل در ابتدا مفاهیم نرخ ارز (تعریف، انواع، نظریه و …)، در ادامه به سیاست پولی و مسائل مربوط به آن(ابزارها، نحوه اثرگذاری و …)به عنوان یکی از سیاست های دولت و در آخر به بررسی نرخ ارز و سیاست پولی در ایران طی سالهای مورد مطالعه می پردازیم.
مفاهیم نرخ ارز
تعریف ارز
منظور از ارز به مفهوم وسیع کلمه عبارت است از کلیه وسایل پرداخت های خارجی اعم از پول رسمی و پول تحریری، شبه پول و اسناد مالی و تجاری از قبیل برات ، سفته و اوراق بهادار دیگر است که در پرداخت های بین المللی پذیرفته شده و به کار برده می شوند. ارز اسکناس شامل پول رسمی کشور های خارجی و ارز تحریری شامل پول های خارجی شامل چک های مبتنی بر سپرده های دیداری خارجی است. لیکن به معنای محدود کلمه منظور از ارز معمولا” اسکناس و ارز تحریری یعنی نقدینگی آنی در دست عاملان اقتصادی است(منتظر ظهور و دیگران،۱۳۶۸).
تعریف نرخ ارز
به هر نوع پول رایج خارجی ارز گفته می شود.دو نوع تعریف برای نرخ ارز متداول است.
تعریف اول: به ارزش یک واحد پول رایج داخلی بر حسب پول خارجی، نرخ ارز اطلاق می شود. بنابرآنچه در نشریه آماری صندوق بین المللی پول آمده است، این تعریف در ۲۴ کشور از میان ۱۳۷ کشور جهان من جمله زلاندنو، سوئیس، انگلیستان، غنا و…. رایج است(هومن،۱۳۷۶).
تعریف دوم: به ارزش یک واحد پول رایج خارجی بر حسب پول داخلی، نرخ ارز گفته می شود که بیش از یکصد کشور جهان، نرخ های ارز خود را بدین گونه گزارش می کنند(هومن،۱۳۷۶). با توجه به مفهوم متعارف ارز تعریف دوم مد نظر است.
انواع نرخ ارز
نرخ ارز اعم از اینکه در بازار آزاد تعین شود یا توسط مقامات پولی یک کشور اعلام شود، در حالت کلی به شکل نرخ ارز اسمی، موثر و حقیقی قابل تقسیم است. که به مختصری از هر کدام آنها می پردازیم.
نرخ ارز اسمی را می توان به صورت واحدهایی از پول داخلی در مقابل یک واحد از پول خارجی و یا بالعکس تعریف نمود. در نظام نرخ ارز ثابت، نرخ ارز اسمی توسط مقامات پولی کشور یا بانک مرکزی اعلام می شود. در حالی که نرخ مورد نظر در نظام شناور از طریق نیروهای حاکم بر بازار تعین می شود(رحیمی بروجردی،۱۳۷۹).
نرخ ارز موثر
اصطلاح نرخ ارز موثر دو معنا دارد. در یک معنا به نرخ ارزی اشاره دارد که توسط اثر متوسط تعرفه ها، یارانه ها و دیگر عواملی که هزینه واردات در داخل و هزینه صادرات به داخل برای خارجیان را متأثر می سازد، تعدیل شده باشد. محاسبات مربوط به نرخ ارز موثر به معنای فوق به دلائلی مانند قابل توجه انواع سهمیه ها و موانع تجاری بر تغییرات مداوام آنها بسیار دشوار است(خاوری نژاد،۱۳۷۴).
نرخ ارز واقعی
در اکثر مطالعات نرخ ارز واقعی به صورت نسبت قیمت کالاهای مبادله ای() ، به قیمت کالاهای غیر مبادله ای() ، تعریف می شود(ادوارد،۱۹۸۹). این تعریف مجموعه عواملی را که جهت تخصیص منابع را بین کالاهای مبادله ای و غیر مبادله ای تعیین می کنند در خود جای می دهد.
تعریف دیگر برای نرخ ارز واقعی وجود دارد مبتنی بر نظریه برابری قدرت خرید می باشد. در این تعریف نرخ ارز واقعی به صورت حاصلضرب نرخ ارز اسمی در سطح قیمت های جهانی تقسیم بر سطح قیمت های داخلی است پس نرخ ارز واقعی در این حالت نشان دهنده قیمت نسبی تولید یا مصرف خارجی به تولید یا مصرف داخلی خواهد بود(ادوارد،۱۹۸۹).
فهرست مطالب
- مقدمه
- مفاهیم نرخ ارز
- تعریف ارز
- تعریف نرخ ارز
- انواع نرخ ارز
- نرخ ارز اسمی
- نرخ ارز موثر
- نرخ ارز واقعی
- انواع رژیم نرخ ارز
- رژیم ارزی ثابت
- رژیم ارزی شناور
- رژیم ارزی خزنده ی مرزدار
- مدل ها و نظریه های تعین نرخ ارز
- نظریه برابری قدرت خرید(PPP)
- مدل های پولی
- مدل تفاضل نرخ واقعی بهره
- مدلهای جابجایی دارایی
- سیاست پولی
- انواع سیاست پولی
- دیدگاههای مربوط به سیاستهای پولی
- نظریه مقداری قدیم پول
- نظریه مقداری جدید پول
- ابزارهای سیاست پولی در ایران
- ابزارهای مستقیم
- ابزارهای غيرمستقيم
- نرخ ارز و سیاست پولی در ایران (طی سالهای ۱۳۸۶-۱۳۳۸)
- خلاصه و نتیجه گیری
- فهرست منابع و مآخذ
رابطه نرخ ارز و سیاست های پولی | |
تعداد صفحات | ۴۵ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱۵۴ kb |
کاربر گرامی، بلافاصله پس از خرید این پروژه، لینک دانلود آن برای شما فعال می شود. لینک دانلود پروژه به ایمیل شما هم ارسال می شود و با یک کلیک می توانید پروژه خود را دانلود نمایید.