جداسازی و شناسایی باکتریهای تجزیه کننده فنل در پساب پتروشیمی مروارید و بررسی سینتیک رشد آنها | |
تعداد صفحات | ۶۹ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۷۹۷ kb |
جداسازی و شناسایی باکتریهای تجزیه کننده فنل در پساب پتروشیمی مروارید و بررسی سینتیک رشد آنها
در این قسمت پروژه با موضوع جداسازی و شناسایی باکتریهای تجزیه کننده فنل در پساب پتروشیمی مروارید و بررسی سینتیک رشد آنها به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است
فصل اول
مقدمه و ادبیات پژوهش
مقدمه
امروزه به دلیل رشد سريع صنايع، نياز واحدهاي صنعتي به آب عملياتي دائماً در حال افزايش است. از سوي ديگر شاهد آلودگي منابع آبي به علت همين افزايش مصرف در صنايع میباشیم. اين در حالي است که مشکلات زيست محيطي در چند دهه اخیر نمود بيشتري داشته است و از اين رو اهميت کاهش آلوده سازي منابع آب و بهينه سازي واحدهاي تصفيه و به حداقل رساندن اتلاف در صنايع بيش از پيش پديدار ميشود ( منزوي, ۱۳۷۷).
فنل یکی از هیدروکربن های آروماتیک سمی است که آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا آنرا در زمره آلاینده های خطرناک محیطی قرار داده است(DEFRA,2005).این ماده و مشتقات آن در پساب صنایع متعددی از جمله کارخانه های تولید رزین، رنگ، سموم دفع آفات، داروسازی، پالایشگاه های نفت، صنایع پتروشیمی، معادن ذغال سنگ و تعدادی صنایع دیگر وجود دارد و سبب آلودگی محیط زیست به خصوص منابع آب می شود(DEFRA,2003).
برای تصفیه فاضلاب های حاوی فنل روش های متعددی وجود دارد که از مهم ترین آن ها میتوان به اکسیداسیون شیمیایی، جذب سطحی، تصفیه از طریق سیستم های بیولوژیکی هوازی و ترکیبی از روش های یاد شده اشاره کرد. درصد حذف مواد آلاینده در این سیستم ها، بستگی به میزان فعالیت میکروارگانیسم های موجود دارد. برخی از مواد موجود در پساب ها برای فعالیت میکروارگانیسم ها حالت بازدارنده دارند، همانند فنل (Patterson,1975؛ Freeman, 1989).
در میان روش های یاد شده، بهترین روش تصفیه زیستی است و به دلیل مزایای خاصی که نسبت به سایر روش ها دارند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مزایای عمده این روش ها این است که سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند، به عبارت دیگر از دیدگاه محیط زیست ایمن تر محسوب می شوند. مزیت دیگر این سیستم ها نسبت به روش های شیمیایی این است که معمولاً در آن ها ماده شیمیایی زیان آوری برای محیط زیست مصرف نمی شود، لذا دفع پساب و لجن حاصل از این فرآیندها نسبت به فرآیندهای شیمیایی ، اثرات سوء به دنبال ندارد(Rehm,1999).
شناسايي باکتري های تجزيه كننده مواد سمي، گام مهمي در روند تكاملي سيستم هاي تصفيه فاضلاب محسوب مي شود. باکتري هاي موثر در تصفيه و حذف آلاينده ها متناسب با نوع آلاينده و نوع سيستم و شرايط محيطي حاكم برآن متفاوت است. با شناسايي اين باکتري ها مي توان شرايط بهينه براي عملكرد سيستم را تعيين و به حداكثر راندمان دست پيدا كرد و با استفاده از روشهاي بيوتكنولوژي نسبت به تقويت آنها براي تصفيه آلاينده هاي مورد نظر اقدام نمود.
تصفیه زیستی فنل به وسیله باکتری ها طی تحقیقات زیادی بررسی شده و باکتری های متنوعی بر حسب مقدار فنل و خصوصیات فیزیولوژیکی باکتری، جداسازی و بررسی شدند. اکثرباکتری هایی که تا کنون مورد ارزیابی قرار گرفته اند، قادر به تجزیه فنل در غلظت های پایین بودند به این دلیل که فنل در غلظت های بالا با ایجاد لیز سلولی مانع رشد اکثر میکروارگانیسم ها می شود(Watanabe et al.,1998؛ Abuhamed et al.2004؛ Wen et al., 2004).
در طی تحقیقات و بررسی هایی که بر روی فنل انجام گرفته مشخص شده است، در صورتی که باکتری منبع کربن دیگری به غیر از فنل در دسترس نداشته باشد و در طی مدت زمان نسبتاً طولانی در برابر آن قرار گیرد می تواند خود را با شرایط سازش داده و از فنل به عنوان یک منبع کربن یا انرژی استفاده نموده و آن را به دی اکسید کربن و متان تبدیل کند (Baker et al., 1980 ؛ Robert et al.,1987 ). شناسایی باکتری های تجزیه کننده آلاینده ها گام مهمی در روند تکاملی سیستم های تصفیه پساب به خصوص مواد سمی مانند فنل محسوب می شود. هدف از انجام اين پژوهش، شناسایی، حذف فنل و سازش پذیر کردن سویه ها به مقادیر بالای فنل می باشد.
در ادامه این گزارش، در فصل اول اطلاعاتی در خصوص اهداف و فرضیات، بیان مسئله ونیز کلیاتی پژوهش در خصوص تصفیه پساب و باکتری های تصفیه کننده فنل و نیز پیشینه پژوهشی به شکلی مختصر که برای خواننده لازم است ذکر خواهد شد. در فصل دوم روش تحقیق، شرح متغیرهای آزمایشگاهی و نحوه محاسبات ارائه خواهد شد.
فهرستی از عناوین این پروژه در زیر آمده است:
- فصل اول
- مقدمه و ادبیات پژوهش
- مقدمه
- بیان مسئله
- اهداف
- فرضیات
- مورد مطالعاتی
- تصفیه پساب
- هدف از تصفیه پساب
- پساب و خواص آن
- پساب های صنعتی
- آزمايش پساب
- مقايسه روش هاي تعيين درجه آلودگي پساب
- روش های تصفیه پساب
- انواع باکتریهای تجزیه کننده
- تصفیه بیولوژیکی هوازی
- نیترات سازی و نیترات زدایی
- باکتریها ،اکولوژی میکروبی، طبقه بندی و رشد و تکثیر
- اکولوژی میکروبی
- فرآیند لجن فعال: عوامل مهم زنده و غیرزنده
- فرآیند بی هوازی: عوامل مهم زنده و غیرزنده
- زیستگاه ها و جاهای مناسب
- رقابت
- روابط همزیستی
- رشد باکتریایی
- باکتری های مصرف کننده یون آمونیوم (نیتریفایر)
- باکتری های پلی فسفات (PolyP)
- باکتری های اکسید کننده و احیا کننده سولفور
- باکتری های مصرف کننده فنل پساب
- فنل
- روشهای تصفیه فنل
- تصفیه فنل با کاتالیزور
- باكتري هاي تصفيه كننده
- پیشینه پژوهش
- فصل دوم
- مواد و روش ها
- مقدمه
- روش تجزيه و تحليل پژوهش
- روش شناسایی باکتری
- روش جداسازي باکتري
- نمونه برداری
- تعیین خصوصیات پساب ها
- تعیین جمعیت باکتری های هتروتروف در پساب A
- جداسازی اولیه باکتری های تجزیه کننده فنل
- بررسی پراکندگی باکتری هایی که قدرت تجزیه فنل را دارند
- انتخاب سویه های پر قدرت از میان سویه های جدا شده
- منحنی رشد و حذف سویه ها در غلظت های مختلف فنل
- مقایسه رشد و حذف فنل سویه های بسیار ماوم در محیط کشت مصنوعی و پسابB
- بررسی توانایی حذف فنل توسط باکتری:
- تعیین سینتیک رشد
- روش گردآوري اطلاعات
- انواع تست های شناسایی میکروارگانیسم ها
- فصل سوم
- تجزیه و تحلیل داده ها
- مقدمه
- شناسایی باکتری ها
- منحنی های رشد باکتری و حذف فنل
- منحنی های رشد باکتری ها
- منحنی های تجزیه سویه ها
- نمودارهای رشد و تجزیه سویه های برگذیده
- مقایسه میزان رشد و تصفیه سویه های برگزیده درپساب
- فصل چهارم
- نتیجه گیری و پیشنهادات
- مقدمه
- خلاصه نتایج
- نتیجه گیری
- محدودیتها و مشکلات تحقیق
- پیشنهادات اصلاحی با استناد به یافته های تحقیق
- پیشنهاد برای تحقیق و پژوهشهای آینده
- منابع و مؤاخذ
جداسازی و شناسایی باکتریهای تجزیه کننده فنل در پساب پتروشیمی مرواریدو بررسی سینتیک رشد آنها | |
تعداد صفحات | ۶۹ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۷۹۷ kb |